Schoonderbeek Installatiegroep

In oktober 1923 startte L.Schoonderbeek electro als witgoedwinkel en elektrotechnisch bedrijf. Heel de elektronische evolutie, van gloeilamp tot het huidige ICT-tijdperk, maakt het bedrijf actief mee. Daaruit kwam de huidige installatiegroep voort die een steeds verdere professionalisering doormaakte. De Schoonderbeek Installatiegroep beheerst in diverse disciplines het hele traject van ontwerp tot realisatie en ondehoud en beschikt over alle daarbij behorende relevante certificeringen.

Schoonderbeek Installatietechniek

Schoonderbeek Installatie richt zich op voorbereiding en realisatie van technische installaties in utiliteitsbouwwerken zoals scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, kantoren en hotels. Het bedrijf ligt in de Randstad en realiseert projecten voornamelijk in de Randstad (gebied tussen Alkmaar, Utrecht en Rotterdam).

In de ontwerp- en engineeringsfase werkt Schoonderbeek Installatie samen met diverse partijen betrokken bij het project. Met BIM wordt de coördinatie gewaarborgd van de verschillende ontwerpmodellen en daarmee tekeningen en data van het ontwerp. BIM zorgt ook voor visualiseren van de processen en dit geeft inzicht in de verschillende onderdelen van het bouwproces. Met BIM krijgt de opdrachtgever een beeld van het eindresultaat. Mogelijke gevolgen van keuzes in de ontwerp- en engineeringsfase worden zichtbaar en komt een juiste besluitvorming ten goede en geeft de opdrachtgever vertrouwen.

Voor het uitvoeren van grote projecten werkt Schoonderbeek Installatie met projectteams bestaande uit een ervaren projectleider, één of meerdere engineers en voor de uitvoering een leidinggevend monteur.

Na afronding van de projecten vindt er overdracht plaats van de project- en klantgegevens naar de afdeling Service & Onderhoud. Zo kan eenvoudig een onderhoudscontract worden aangeboden met 24/7 storingsdienstservice. Front-office zorgt voor contact met de klanten en het inplannen van afspraken. De deskundige service-monteurs zorgen voor het juiste onderhoud volgens de geldende normen en verhelpen storingen aan uiteenlopende installaties.

Ekelschot Installatietechniek

Ekelschot Installatietechniek is gevestigd in het Groene Hart, is opgericht in 1963 en maakt sinds 2000 deel uit van de Schoonderbeek Installatiegroep.

Het bedrijf bestaat uit een deskundig team van medewerkers waar snel geschakeld kan worden door korte lijnen tussen leidinggevenden en uitvoerende medewerkers. Ekelschot Installatietechniek werkt nauw samen met diverse bouwkundige aannemers uit de regio en voert werkzaamheden uit in het gebied tussen Amsterdam, Leiden en Utrecht.

Deel uitmaken van de Schoonderbeek Installatiegroep zorgt voor een optimaal gebruik van kennis en vaardigheden van elkaar en hebben de bedrijven onderling veel contact over de uitvoering van de verschillende projecten.

De specialiteit van het bedrijf is het realiseren van elektrotechnische installaties met KNX toepassingen in de luxe woningbouw en de kleinere utiliteitsprojecten.

Contact

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?  Laat het ons weten.